Uputstvo za upotrebu hladno ceđenog ulja od jezgra koštice šljive

Iskustva pokazuju blagodetno dejstvo ovog ulja na kožu čoveka.  Poseduje velika hidratantna svojstva i doprinosi regeneraciji kože. Posebno je korisno za suvu, staru  i problematičnu kožu. U ovom slučaju, sa nekoliko kapi, masirati kožu koja lako upija ovo ulje.

Kako se koristi ulje jezgra sljive

Hladno ceđeno ulje od jezgra koštice šljive koristi se u kulinarstvu za prženje , mariniranje i kao dresing za salate. Bogato je vitaminom  Е i ne sadrži trans masti. Može da se zagreje tokom prženja do 180 º C. Salata se ovim uljem začini sa nekoliko kapi, prema sopstvenom ukusu.

Dejstvo na ljudski organizam

Bogato je antioksidantima i vitaminom B 17. Sadrži oleinsku kiselinu, koja je deo omega-9 porodice (60-80%), linolnu kiselinu (15-25%), vitamin Е, vitamin Б, provitamin Б5 (beta-karoten) i beta- fitosterole. Istraživanja pokazuju pozitivno dejstvo vitamina B 17 (leatrila, koji je sadržan  u ovom ulju) na ljudsko zdravlje , pa se za odrasle osobe preporučuje korišćenje od 10 do 30 kapi dnevno.

Oralno konzumiranje se ne preporučuje deci.
Čuvati na tamnom i hladnom mestu.

Gore navedene informacije služe u obaveštajne svrhe i nisu namenje u smislu dijagnostike i lečenja. Trudnice i dojilje treba da se posavetuju sa svojim lekarom pre upotrebe!

Gde mogu da kupim artikle koje proizvodi Plemić Komerc?
Pogledajte ovde