o-nama

PLEMIĆ KOMERC DOO Osečina

PLEMIĆ KOMERC DOO Osečina je porodično proizvodno-trgovinsko preduzeće sa tradicijom od skoro dve decenije, u vlasništvu porodice Milovanović.
Trenutno se bavimo otkupom, preradom i prodajom zdrave hrane. Preduzeće je 2005.godine pored svog voćnjaka od preko 1000 stabala šljive, izgradilo najsavremeniju sušaru koja radi po principu parnog grejanja i osušeni plodovi su bez dima (zdrava hrana). Osušeni sočni plodovi iz sela Osečine (gde se nalaze voćnjak i sušara), skladište se i prerađuju u sedištu preduzeća u Osečini.

Napomena: Suva šljiva je sušena bez dima po najsavremenijoj tehnologiji i ekstra je kvaliteta. Dajemo mogućnost izbora sorte : požegača ili stenlej bilo da se radi o pakovanju ili rinfuzi, a cene su jedinstvene.

Trenutno suvu šljivu sušenu po najsavremenijim tehnologijama i jasno definisanim geografskim poreklom, pakujemo u ekskluzivno pakovanje (aluminijumska folija, 1 kom=0,2kg) sa zaštitnom atmosferom (smeša 70% N2 i 30% CO2). Suva šljiva sa i bez koštice pakuje se na mašini za vakumiranje uz ubacivanje zaštitne smeše radi boljeg i dužeg očuvanja svojstava.Ambalaža je dizajnirana sa jasnom porukom i naznakom da je proizvod iz Srbije (licidersko srce) a da mu je budućnost svetla asocira najmlađi članovi porodice, dok na fotografiji napravljenoj u gore pomenutom dedinom voćnjaku beru plodove.

PERSPEKTIVA

Suva šljiva (pakovana) već se uspešno prodaje u trgovinskim objektima na naše zadovoljstvo i zadovoljstvo potrošača koji su oduševljeni kvalitetom proizvod.
Jezgra koštice šljiva i kajsija jedino Plemić Komerc proizvodi na celom Balkanu, pa očekujemo vrlo brzo izvoz u Rusiju, Hrvatsku, Sloveniju i druge zemlje EU, Ameriku. Kanadu ,Švajcarsku….

Stalno težimo uvođenju novih proizvoda i novih savremenijih pakovanja postojećih proizvoda (stalni trend povećanja asortimana). Prioritet su nam proizvodi iz zapadne Srbije.
Želimo da racionalno koristimo sve što nam priroda nudi, pa tako trenutno pokušavamo da uvedemo i liniju za proizvodnju briketa od ostataka koštica :šljive i kajsije (posle masinskog vadjenja jezgara).

Marketinške aktivnosti ce biti usmerene na nastupe na sajmovima u zemlji i inostranstvu, člancima u strucnim časopisima, Internetu, izradi flajera i dr.
Povećanjem izvoza zaposlićemo još radnika kojih sada ima 5 stalnih i deset do dvadeset po ugovoru o delu.
Trenutni kapaciteti su na stotine tona svežeg voća na godišnjem nivou a takođe i suvog voća i šumskih plodova.

Akcenat stavljamo na kvalitet naših proizvoda i kvalitet ambalaže. Cilj nam je da postignemo što veći izvoz naših sitnih pakovanja (sada možemo pripremiti više stotina hiljada ovih proizvoda), jer ćemo pored većeg prihoda zaposliti značajan broj mladih ljudi.
Sa povećanjem izvoza i same prodaje u Srbiji, povećaćemo i proizvodne kapacitete.

Kako se koristi

Kako se koristi ulje jezgra šljive

Kako se koristi ulje jezgra šljive

Uputstvo za upotrebu hladno ceđenog ulja od jezgra koštice šljive Iskustva pokazuju blagodetno dejstvo ovog ulja na kožu čoveka.  Poseduje velika hidratantna svojstva i doprinosi...

Opširnije

Kako se koristi suva šljiva

Kako se koristi suva šljiva

Istraživanja fenolnih supstanci, neohlorogenske i hlorogenske kiseline, koje sadrži suva šljiva, pokazuju da ovi antioksidansi efikasno neutrališu slobodne radikale, a posebno sprečavaju oštećenja masti. Pošto...

Opširnije

Kako se koristi jezgro koštice šljive i kajsije

Kako se koristi jezgro koštice šljive i kajsije

U jezgrima koštice šljive i kajsije nalazi se vitamin B17. U molekulu vitamina B17 nalaze se dve jedinice šećera (jedna cijanida i jedna benzadelhida), koji...

Opširnije

Kako se koristi suva borovnica

Kako se koristi suva borovnica

Suva borovnica je jedan od darova, koje pruža planina i svaka kuća bi trebala da ima zalihe osušenih borovnica! Plodovi se beru sasvim zreli, tokom...

Opširnije

Kako se koristi suvi vrganj

Kako se koristi suvi vrganj

Sadržaj pakovanja pre upotrebe, oprati i prokuvati 20 minuta u toploj vodi, kako bi se vratila vlaga izgubljena sušenjem. Potom se tako pripremljen sadržaj koristi...

Opširnije

Gde mogu da kupim artikle koje proizvodi Plemić Komerc?
Pogledajte ovde